Now Reading:
Спектакълът „Шинел“ отбелязва юбилей с турне в четири града, сред които и Добрич
Full Article 2 minutes read

Спектакълът “Шинел” отбелязва 30-годишнината си с турне, съобщават от театър “Кредо”. Софийската театрална формация празнува същия юбилей.

Гастролите ще бъдат в куклените театри на четири български града – на 16 и 17 май в Бургас, на 15, 16 и 17 юни – в Русе, на 20 юни в Силистра, и на 22 юни – в Добрич. Турнето се реализира с подкрепата на националния фонд “Култура“ по проекта “кредО!шинел!”. Проектът включва различни инициативи до края на годината, с които ще се отбележи двойният юбилей,  между които националното юбилейно турне на спектакъла „Шинел“ по Гогол, създаване на дигитална история на сайта на театъра и други.

Юбилейната година на “Шинел“ завършва през ноември със специалното представление на “Шинел“ в “Театър 199”, където спектакълът се играе от 1993 година до днес. Там се играят още два дълголетни спектакъла на театър “Кредо” – “Каквото направи дядо, все е хубаво“ по Андерсен и “Дневникът на един луд” по Гогол.

Нина Димитрова, основател и артистичен директор на театър “Кредо”, актриса и режисьор, е участник в “Шинел“ от създаването му до днес. Тя следва своя спектакъл по целия свят в продължение на 30 години и смята предаността към него за своя мисия.

„Шинел“ по Н. В. Гогол е история и смешна, и тъжна, в едно действие, с фантастично начало и неочакван край, за един призрак, един чиновник и един шинел. История за свободата на човешкия дух, който не може да бъде закопчан в никакъв шинел.

Участват Нина Димитрова и Стелиан Радев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.