Now Reading:
В Албена отвори нов 5-звезден хотел, посветен на авиацията
Full Article 5 minutes read

„Амелия“ е първият тематичен хотел в курортния комплекс, посветен на американската авиаторка Амелия Еърхард, една от първите жени пилоти и първата жена, прелетяла над Атлантическия океан

Отвори врати най-новият хотел в Албена. „Амелия“ е третият в курорта, сертифициран с 5 звезди. Новото бижу на ваканзионното селище разполага със 142 стаи с ресторант, с бюфет ресторант, с басейн на покрива, с 2 екзекютивни етажа, съобщи изпълнителният директор на „Албена“ АД Красимир Станев.

„Амелия“ е първият тематичен хотел в комплекса и е посветен на Амелия Еърхарт – първата жена пилот, прелетяла Атлантическия океан. Той е най-новото попълнение в групата Deluxe & Lifestile, реализиран съвместно с френското проектантско бюро Borella. Заедно с него стартира и изцяло новата концепция за Luxury Ultra All Inclusive програма, която предлага върхови преживявания за гостите.

Амелия Еърхарт

е родена през 1897 година в Канзас. От малка мечтата й е да полети и успява да я сбъдне през 1920, когато за първи път се качва на самолет. Година по-късно започва да учи за летец и така пилотира за първи път през 1923. Тя поставя много рекорди за височина и продължителност на полетите. Загива, докато пилотира над Тихия океан през 1936 година.

 „Хотелът е първият тематичен в Албена. Свързан е с Амелия Еърхард, която е впечатляваща и вдъхновяваща личност“, обясни Владимир Георгиев – комплексен управител на новото петзвездно бижу.

Първите гости

новият хотел посрещна на 16 юни. Те са от Германия, Австрия, България и Румъния. Още следващата седмица очакваме голяма компания от Румъния за първи път да дойде при нас и да постигнем висока заетост“, посочи Марин Конов – гест рилейшън в хотел „Амелия“.

Авиацията и интериорът

Хотелът разполага със 141 стаи, като 101 са помещенията, които са изцяло обновени. От тях 19 са апартаментите. Разполага със стаи с гледка към морето и такива, които  откриват гледка към парка и градината.  Интериорът на хотела е изцяло подчинен на авиационната тематика. Още с прекрачване на прага му ни посреща портрет на Амелия Еърхард, а осветителните тела във фоайето са във вид на перки на самолет. 

Светлинно табло над рецепцията в хотела пресъздава командното табло в самолета, с който Еърхарт прави историческия полет. На екран вървят и архивни кадри за живота на жената, поставила рекорди в авиацията. Летците-любители ще получават точна прогноза за времето според летателния им план. Във файето се движат минисамолетчета – колички за деца. До рецепцията може да се види  и двигател от стар руски самолет “Як”, монтиран в залата.

Самолети, перки, снимки на Амелиия Еърхард могат да се видят във всички части на хотела. Има ги и в ресторантите на хотела.

Вдъхновени от нейната история, дизайнерите от студио „Борела“- Франция пресъздават част от биографията й чрез многобройните детайли в интериора на хотела, които придават усещане за полет в небето над необятния океан. Стаите са стилно обзаведени, изцяло в тематиката на хотела – авиация.

„Опитали сме се да предадем тази авиационна атмосфера. Още влизайки във фоайето на хотела, а след това в стаите, в ресторанта, гостите да почувстват този дух и енергия“, сподели комплексният управител на хотела.

За следващия туристически сезон „Амелия“ ще разполага и с авиосимулатор – тренажор за пилотиране на самолет, увери Красимир Станев.  

Коктейл сред облаците

Със закупуване на Екзекютив настаняване гостите на „Амелия“ могат да се възползват от неограничения достъп до ексклузивна тераса на покрива на хотела (10ти етаж), където е външният  бар с прилежащ басейн и невероятна гледка към морето. Терасата е обзаведена елегантно и комфортно с чадъри и шезлонги, както и шатри с персонален сервиз. Там гостите могат да се насладят на изгревите и залезите от  

Панорамния басейн на покрива

  За гостите на хотел Амелия е на разположение и луксозният СПА център на другото петзвездно бижу Maritim Hotel Paradise Blue, като за улеснение двете сгради са свързани чрез топла връзка. Басейнът е ексклузивно за гостите на екзекютив етажите – 7-и и 8-ми в хотела, където има двойни стаи и апартамент. Гостите от другите етажи, както и от „Парадайз блу“, могат да го използват, но това ще става след допълнително заплащане и при наличие на свободни места.  

Новият Luxury Ultra All Inclusive в хотел Амелия от 2022 година

В България само два петзвездни хотела предлагат ол инклузив. Амелия е третият, като за първи път в Албена предлага Luxury Ultra All Inclusive.

„Тенденцията при българския и румънски клиент, който е висококатегориен турист, е 5 звезди, но всичко да е включено в цената“, обясни Георгиев.

За разлика от стандартната All Inclusive формула, в хотел Амелия с новия  5-звезден Luxury Ultra All Inclusive желанията на гостите са изпълнени от момента на пристигането до момента на заминаване от комплекса. От момента, в който преминат входа на Албена, всяка тяхна нужда е удовлетворена. Luxury Ultra All Inclusive започва с обяд, лична среща с мениджър, както и напитка за добре дошли. 

Албена има какво да предложи за всеки

„Очакванията за сезона са много добри. Има много запитвания от редовни гости на Албена, които искат да видят най-новия продукт. В Албена този сезон се завръщат гостите от скандинавските държави, от Германия, Австрия, като се очаква тези от тях, които търсят висококатегорийна услуга да предпочетат хотел „Амелия“, който се обособява с другото петзвездно бижу в курорта „Маритим Парадайз Блу““, категоричен е Георгиев.

Марин Конов и Владимир Георгиев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.