Now Reading:
Световноизвестният тромбонист Георги Корназов ще гостува в Двореца в Балчик
Full Article 2 minutes read

Световноизвестният тромбонист Георги Корназов ще гостува на 15 август на открита сцена „Двореца“ в Балчик, със своя авторски музикален проект „Светлосенки“. Освен Корназов, в джаз квинтета са включени и едни от най-популярните имена от българската музикална сцена Лили Илиева, вокал, Александър Логозаров – китара, Михаил Иванов – контрабас.

Музиката на Корназов обхваща пълния спектър от възможни атмосфери: от замислена красота до дива буря, от нежността на детска песен до животинско бърза пулсация. Понякога много възвишена, друг път много романтична и трогателна, музиката на квартета винаги се изпълнява с интензивна емоция. Неочакван, уникален концерт, истинско изживяване за сетивата обещават организаторите от ДКИ „КЦ „Двореца“ Балчик.

Началото е в 19 часа на 15 август в Нимфеума в Двореца в Балчик, като входът е свободен. Българският джаз музикант, композитор, тромбонист, живеещ и работещ в Париж, ще заслужи аплодисментите на публиката с магията, която сътворява чрез този тромбона.

Любопитна подробност за емоционалния тромбонист от международна величина е, че съпругата на Георги Корназов е от Балчик.  

Георги Корназов е тромбонист и композитор. Роден е на 30 септември 1971 в Севлиево, България. 9-годишен започва да свири на пиано, а на 12-годишна възраст открива своя любим инструмент – тромбонa.

Наред с класическото си образование в музикалното училище „Л. Пипков“ (1985 – 1990) и Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ – София, България (1990 – 1995), Георги се запознава с джазa и бързо започва да свири с едни от най-реномираните български джазови музиканти: Милчо Левиев, Антони Дончев, Стоян Янкулов, Теодосий Спасов, Христо Йоцов, с групата „Бели, зелени, червени“, а също и с кларнетиста Иво Папазов. 

Работи в цяла Европа с едни от най-големите оркестри.

Специалистите определят Георги Корназов като вселена между България и Западния джаз, майсторска смес на неустоими мелодии, прекарани през призмата на съвременността.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.