Now Reading:
Осем хотела отварят в Албена за Великден, отец Филип ще служи на български и румънски
Full Article 2 minutes read

Осем хотела ще бъдат отворени в курорта Албена за Великденските празници. Отворени са трите петзвездни хотела – „Маритим Парадайз блу“ и „Маритим Амелия“, както и „Фламинго гранд“. Наред с това са отворени и най-добрите ултра ол инклузив хотели – „Калиакра бийч“, „Калиакра маре“, „Ралица Сурепиор“ и хотелите в центъра на комплекса „Лагуна гардън“ и „Лагуна бийч“. Това каза Красимира Стоянова, изпълнителен директор на „Албена Тур“ ЕАД – един от основните туроператори, осъществяващи дейност по Северното Черноморие.

За празника в Албена идват основно румънци и българи. Част участниците в салса фестивала, който ще се проведе на 28 и 29 април, са удължили престоя си, за да останат за Великден.

„Подготвили сме се с много богата анимационна програма, защото специално децата идват тук точно заради нея – за търсене на яйца, за кулинарни курсове, за боядисване на яйца“, посочи Стоянова.

„Ние сме много близки като традиция с румънците. Така че, и българските, и румънските ни гости са впечатлени от това, което сме им приготвили. Дори от службата на отец Филип от Оброчище, който идва всяка година, за да благослови нашата Великденска трапеза. В годините той е започнал да служи и на румънски, нещо, което нашите румънски гости ценят изключително много“, каза Красимира Стоянова.

Два автобуса с гости от Албена всяка година в нощта на Великден посещават службата на отец Филип в храма в с. Оброчище.

„Поздравяваме се, както на български, така и на румънски. Това ни дава възможност да отбележим един духовен празник светски, но и да не губим духовността, която има в него. С посещението вечерта в църквата и с освещаването на Великденския обяд“, каза изпълнителният директор на „Албена Тур“ ЕАД.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.