Now Reading:
В курорта Албена очакват добър сезон, има 5-10 % ръст на ранните записвания
Full Article 3 minutes read

Ранните записвания за новия туристически сезон в курорта Албена засега обещават традиционните 5 до 10 процента ръст. Той може да бъде и по-висок, но много зависи от войната в Украйна.

„Ако тя вземе посока на затишие, ще бъде още по-добре. Ако не – ще чакаме още две години. Но, това, което сме направили през цялата година е достатъчно да ни даде добри основания да очакваме добър сезон. И като реклама, и като подготовка на базата. По цялото Черноморие колегите се отнасят много сериозно. Ще бъде добър сезон“, коментира изпълнителният директор на „Албена“ АД Красимир Станев.

По думите му рекламата преди този сезон вече дава резултат. „Въпреки че не е съвсем честно да чакаме още първите месеци след реализирана програма за рекламна кампания да очакваме впечатляващ ефект и да трябва да се изчака, това е въпрос на година, две, три. Но това е началото на един ръст, който ще следва“, каза той.

По думите на бившия министър на туризма Зарица Динкова тази масирана рекламна кампания на българския туризъм вече дава резултати и за 2025 година.

Данните от най-големите туроператори, които работят на британския пазар, показват 70% ръст на ранните записвания за тази година и 30% ръст за 2025 година. На немски пазар данните постепенно се повишават – от 10, след това 15 %, а по последни данни – 20% е ръстът на ранните записвания на този пазар.  

Инвестиционната програма на „Албена“ АД вече се отприщва. В годината, когато курортът отбелязва своята 55-годишнина,  ще започне ремонт на хотелите „Арабела бийч“ и „Боряна“. Ново заведение ще бъде построено на мястото на „Кариби“.

Дългоочакваният ремонт на хотел „Добруджа“ се предвижда да стартира през есента на 2025 или през 2026 година.

Преди време Станев съобщи, че хотелът няма да се събаря, ще бъде запазен като конструкция. Ще се запази капацитетът на стаите. Те са 260, сред които над 25 апартамента. Но ще бъдат изцяло обновени. Ще се подменят електрическите и ВиК инсталации.

Цялостен ремонт ще бъде направен на ресторанти, механи. На покрива ще има ресторант. Предвижда се пълна реконструкция на басейните и на конгресната част, основният ресторант ще е тотално обновен и отворен към спортната вала, ще има хубава тераса.

На цялата сграда ще бъде положена изолация.

Цялостната инвестиция в ремонта на хотела е разчетена да е около 50 милиона лева. След ремонта хотелът ще запази името си и ще бъде с категория 4 звезди.

Хотел „Добруджа“ е най-високият в Албена – 16 етажа (91 м). Построен е през 1983 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.