Now Reading:
Кранево се модернизира с подкрепата на местната власт
Full Article 3 minutes read

Балчишкото крайморско село Кранево се развива и модернизира благодарение на активната подкрепа на местната власт, съобщи за Про Нюз Добрич кметът на селото, Атанаска Иванова. Тя споделя с гордост, че вече има 6 или 7 петзвездни целогодишни хотела със спа центрове, което е крачка към привличането на повече туристи не само през лятото, но и през зимата със СПА туризъм.

„Изчистихме много добре селото и се надявам, че не само лятото ще е силно, а и зимата със СПА туризъм. Много съм оптимистична за бъдещето на Кранево,“ заяви Иванова.

През август предстои преасфалтирането на улиците „Дунав“ и „Приморска“, като се планира и полагане на нови водопроводи и тротоари.

„Трябва да покажем нов облик на Кранево. Има промяна през последните няколко месеца и общината стои зад селото. Досега не ми е отказано нищо, което съм поискала да бъде закупено за селото,“ сподели кметът. „Имаме нужда от още съдове за смет, има много амортизирани и очакваме нови съдове.“

Миналата година Кранево привлече близо 50% от броя на туристите в предковидните времена. Тази година надеждите са селото да стане още по-разпознаваемо за туристите и да продължи да се развива като атрактивна дестинация както за летен, така и за зимен туризъм.

В същото време Областният управител на Добрич се срещна с представители на сдружение „Обществен съвет по туризъм Кранея“, по тяхно желание, като на срещата присъстваха председателят на сдружението Даниела Пеловска, директорът на Регионална здравна инспекция Добрич д-р Светла Ангелова и директорът на „ВиК Добрич“ АД Николай Николов.

Представителите на туристическия бранш споделиха проблемите си с областния управител, като заявиха, че възникналата авария на колекторното съоръжение води до анулиране на записвания и браншът търпи загуби.

Румен Русев увери присъстващите, че държавата е ангажирана с решаването на проблема и има пълно съдействие от страна на четири министерства, които съвместно с Български ВиК холдинг и местната власт в лицето на Община Балчик ще решат проблема до края на юли. Областният управител заяви, че по казуса е проведена среща в Министерство на регионалното развитие и благоустройството, в която взе участие. „Всички ясно осъзнават трудностите за бизнеса и затова и министър-председателят е информиран и ще бъде осигурено финансиране от държавата. Това ни бе съобщено от министър Виолета Коритарова“ – каза още Р. Русев.

Директорът на РЗИ Добрич д-р Светла Ангелова представи резултатите от последните проби, като бе категорична, че няма опасност за здравето на гостите и жителите на Кранево. Тя и директорът на “ВиК Добрич“ АД – Николай Николов, информираха, че продължава мониторингът на водите, като на страниците си институцията и дружеството обявяват резултатите от пробите.  

В заключение областният управител заяви, че от момента на установяване на аварията и нейните размери всички отговорни институции са информирани и се работи за разрешаване на проблема.

АВТОР: ПРЕСЛАВ НЕЙЧЕВ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.