Now Reading:
Художничката Милена Костуркова с поредна изложба в Двореца в Балчик
Full Article 2 minutes read

Художничката Милена Костуркова за поредна година излага свои платна в Двореца в Балчик. „Летни спомени“ е изложба, вдъхновена от красотата на природата, цветовете на лятото и магията на морето. Във всяка картина живеят спомени от прекрасни места и моменти, носещи уют и красота.

Експозицията може да бъде разгледана до 30 септември в галерия „Тихото гнездо“ на Културен център „Двореца“.

Милена Костуркова е родена в град Първомай. Десет години живее и учи в град Пловдив, където усилено изучава живопис в различни частни школи и най-вече при нейния съгражданин, известния български художник Васил Стоев.

Седем години работи в Париж като художник на Montmartre, до преди 3 години, когато започва пандемията и е принудена да се прибере в България. Участва в редица изложби в Плевен, Троян, Козлодуй, Севлиево, Обзор и Балчик. Съвместно с Огнян Кузманов участва в проекта „Нюанси на времето“, чиято изложба е финансирана от НФК към Министерство на Културата.

Вече три години е съорганизатор на Международния Арт симпозиум „ХЕЛИОПОЛИС“ в град Обзор и ежегодния Пленер по живопис „Пространство и Време“ в Двореца в Балчик. През 2021 г. е Почетен гост на Арт Салона в гр. Вител, Франция на който участваха няколко български художници.

Милена Костуркова работи основно в сферата на пейзажа, натюрморта и фигуралната живопис. Чрез своите импресионистични търсения тя изразява същността си и предава една магнетична чувственост към зрителя… Пречупва реалността през своя творчески поглед и създава един приказен свят, който „докосва“ всеки зрител. Не случайно вече много ценители на живописта са собственици на нейни творби. Картините й са изложени в галерии в Плевен, Пловдив, София, Бургас и Варна, както и в много домове в България и чужбина. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.