Now Reading:
Веселин Маринов с концерт на Фестивала на лавандулата в Генерал Тошево
Full Article 2 minutes read

Веселин Маринов ще е специалният гост-изпълнител на Фестивала на лавандулата в Генерал Тошево, информират от Общината. Както Про Нюз Добрич вече писа осмото издание на проявата ще се проведе на 1 и 2 юли.

Фестивалът ще започне на 1 юли от 10 часа с откриване на изложба от фотопленер „Лавандулови импресии“, а час по-късно – на Базар лавандулови продукти. От 12 часа кулинарни изненади ще поднесат шеф Стилиян и шеф Калоян от „MasterChef”.

Вторият фестивален ден ще започне в 8.30 часа с туристическа лавандулова пътека. Участниците ще се включат в пешеходен преход до близки лавандулови насаждения и дестилерия в околностите на Генерал Тошево, организиран от Туристическо дружество „Добруджанец“. Сборният пункт е площад „Бялата лястовица”. В 10.30 часа ще бъде открит Лавандулов базар, а час по-късно кулинарни изненади отново ще поднесат с шеф Стилиян и шеф Калоян от „MasterChef”.

Две прояви ще запознат в 14 часа. Малчуганите ще имат възможността да се включат в Детска лавандулова работилница, ще стартира и конкурс „Кралица на Лавандулата“. От 16 часа на площад „Бялата лястовица” ще има парад на ретро-автомобили – инициатива на клуб на колекционерите от Добрич. От 17.30 часа ще бъдат обменени добри практики в контекста на предизвикателството пред лавандуловите производители.

Музикална и танцова програма ще започне от 18.45 часа на Лавандуловата сцена. От 19.15 часа ще има приветствие на организаторите на Фестивала на Лавандулата. Концертът на Веселин Маринов ще е от 19.30 часа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.