Now Reading:
Балчик гостува на Констанца в картини
Full Article 1 minutes read

Своя самостоятелна изложба в Констанца отркри добричката художничка Лиляна Русева. Събитието се случи на 26 октомври в Националния исторически музей на града, където картинната експозиция ще гостува една седмица. На откриването присъстваха много приятели и гости. Авторката благодари за високата оценка на сдружение „Круни” гр. Балчик, което организира и спонсорира тази нейна изложба. Благодари и на Богдан Боеру, Янко Радев и Димитър Федотов за подкрепата и съдействието.

 Темата на изложбата е „Прекрасният Балчик” и идеята е, чрез картините на добричката майсторка на маслената живопис,  жителите и гостите на Констанца да усетят магията на Белия град. „Целта ми е, каза г-жа Русева, с картинитите си да покажа красотата на Балчик, така както аз съм я видяла и пресътворила върху платното. Надявам се те да се харесат и да докоснат публиката. Има неща, които не могат да се описват с думи, но могат да се разказват с картини. Ето такава история в картини искам разкажа аз – за морето, за изгрева, за залеза, за любовта и надеждата…“

Изложбата се хареса много на взискателната румънска публика и художничаката получи покани за изложби в Букурещ и Кълъраш.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.