Now Reading:
Предстои издание №1 на Международния спортен фест “Зимна Албена”
Full Article 2 minutes read

Първото издание на зимни турнири по тенис на маса и бридж под наименованието “Зимна Албена” – с международно участие, предстои да се проведе през този уикенд във ваканционно селище “Албена” – Европейски курорт на спорта за 2019 година. Идеята на организаторите – “Албена” АД, Спортен клуб “Дама купа” и румънската компания TT Revolution, е спортният форум да се превърне в ежегоден, съобщи един от основните инициатори Стефан Георгиев – президент на СК “Дама купа”.

Участие в турнира по тенис на маса ще вземат едни от най добрите ракети на България и Румъния, както и гости от Русия и Киргизстан. Програмата предвижда свободни тренировки – в петък (13 декември) от 16 часа. Груповите срещи ще са обособени 5 категориии ветерански турнири, които стратират в събота (14 декември) от 9,30 часа. Груповата фаза на открития майсторски турнир започва в 13:00 часа, а надпреварата в турнира по двойки при ветераните и майсторите е от 17:00 часа. В неделният ден – от 9,30 часа, ще се играят елиминционните схеми на всички турнири – до приключването им с финалните срещи.

При майсторите в един от най-интелектуаните спортове – бриджа, началото ще бъде поставено с двойков турнир – в петък от 18 часа. Отборният турнир започва в събота от 13:00 часа, като финалната фаза от фаза от надпреварата ще започне в неделя от 10:00 часа.

Организаторите са предвидили и нетрадиционни награди за призьорите във всички турнири – освен традиционните купи и премии, на победителите ще бъдат връчени ваучерите за безплатни почивки в “Албена” през предстоящия летен сезон 2020.

Спортния форум се организира от сектор “Спорт” на Албена АД със съдействието на румънската компания “TT Revolution ”  и спортен клуб “Дама купа”. Всички любители на спорта от цялата страна могат да се насладят на изявите на участниците, като за целта е осигурен безплатен вход в спортна зала “Албена”, където ще са срещите по тенис на маса. Пропускът важи и за зала “Жако” в петзвездния хотел “Фламинго Гранд”, където ще проведат срещите от бридж-турнирите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.