Now Reading:
1,7 милиона лева са приходите от такса за вход в Албена, паркоместата не достигат
Full Article 2 minutes read

Приходите от таксата за вход във Ваканционно селище Албена тази година са 1,7 милиона лева и не могат да компенсират загубите от слабия туристически сезон, заяви изпълнителният директор на Албена АД Красимир Станев.

Той обясни, че когато курортът е бил проектиран не е имало толкова много автомобили. „Комплексът е бил предвиден за 20% българи, защото по идеологически причини БКП не е искала тук да има много българи, които да почиват със западните туристи. Те са го направили като една витрина, за да дойдат западните туристи и да видят колко е хубаво в България. Погледът е бил обърнат към тези държави. Имаше и много източни туристи по линия на тогавашния СИВ. Движеха се много влакове, идваха с параходи, с автобуси, много малко са идвали с коли. А сега всеки втори идва с автомобил“, коментира Станев.

Той посочи, че паркоместата в долната част на Албена са 1 000, а през лятото идват по 1 500 автомобила, особено в петък, събота и неделя. Станев подчерта, че трафикът в селището е голям, а освен място за автомобилите, трябва да има и за автобусите, които довеждат и отвеждат туристите, колите, които доставят стока и т.н.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.