Now Reading:
Бум на румънски туристи: В Балчик и Албена резервациите за Великден са 3000
Full Article 2 minutes read

Повече от 2500 румънски туристи са направили резервации в курортния комплекс. Някои хотели са запълнени на 100 %.

Около 3000 румънски туристи са избрали да посрещнат Великденските празници в Албена и Балчик.

Още в ранните часове на Разпети петък стотици румънски туристи се насочиха към курорта Албена за своята Великденска почивка. Голяма част от гостите от северната ни съседка вече са настанени в 7 хотела в курорта, съобщава Нова телевизия.

Повече от 2500 румънски туристи са направили резервации в комплекса. Някои хотели са запълнени на 100 %.

Румънските туристи обясняват, че предпочитат българското Черноморие за празниците.

Турист от Букурещ посочва, че идва за поредна година, защото е много доволен, както от обслужването, така и ценовата политика на курорта.

„Тук хората са много добри и ни карат да се чувстваме прекрасно като туристи. Тук съм с майка ми и мои приятели и съм сигурна, че ще си изкараме много добре“, коментира румънка.

Възрастен мъж обяснява, че идва в България вече 10 години подред и българското Черноморие остава в сърцето му завинаги. „Тук е едно от най-хубавите места, на които мога да прекарам празника“, категоричен е той.

От комплекса обясняват, че за поредна година се радват на добра заетост за празника.

„Можем да се похвалим с доста добра заетост на хотелите, които са отворени за Великден. Традиционно през последните две години записванията се правят в последната минута, но, въпреки това заетостта е доста добра“, коментира Велина Гюмова – Старши мениджър „Продажби“ в „Албена“ АД.

По думите й очакванията са летният сезон да е по-добър от 2021 година. „За съжаление, няма да можем да достигнем планираните нива на 2019 г., но се очаква и това възстановяване да се случи“, добави тя.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.