Now Reading:
При голям интерес премина прожекцията на „Мост към Кристо“ в галерията в Добрич
Full Article 2 minutes read

При голям интерес премина прожекцията на филма „Мост към Кристо“ в зала 1 на Художествена галерия – Добрич.

Съпътстващото изложбата събитие привлече многобройна публика. Яркият и искрен разказ от първо лице на автора на филма Евгения Атанасова – Тенева, плод на лични преживявания, развълнува зрителите и представи изкуството, живота и посланията на Христо Явашев –Кристо.

Уникалният поглед зад кулисите на „Плаващите кейове“ превърна процеса в част от експозицията, а зрителите в участници на неповторимо в мащаба и реализацията си творческо вдъхновение.

От 16 юни Художествена галерия – Добрич и „Американска фондация за България“ представят изложбата „Христо Явашев – почит към неговия живот и художествени проекти“ с 55 творби – цветни литографии и фотографии на световно известни проекти Кристо и Жан-Клод. Сред тях са „Чадърите“ в Япония и САЩ, „Опакованият Райхстаг“, „Плаващи кейове“, „Завеса през долината“ и други.

На 30 юни от 17:30 ч. в Художествена галерия – Добрич, отново ще е ден за безплатен достъп в галерията, когато посетителите ще могат да видят филма „Арката. Мечти за напреднали“. Той, както и „Мост към Кристо“, са посветени на тези проекти. Излъчват се с  любезното съдействие на Българската национална телевизия и на автора на филмите – журналистката Евгения Атанасова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.