Now Reading:
Поредица от културни прояви предстоят в Тервел
Full Article 1 minutes read

Община Тервел, НЧ „Д. Дончев-Доктора“, ЦПЛР „Малкият принц“ и Историческият музей  канят на събитията, организирани от тях през месец февруари.

На 19 февруари от 10,00 часа всички жители на общината могат да се включат в поклонението пред подвига и саможертвата на Апостола на свободата.

На 24 февруари от 10,30 часа в 10,30 часа, учителите от ЦПЛР „Малкият принц“ ще изработят с децата и техните родители мартеници с традиционни и съвременни техники. Работилницата на Баба Марта ще се проведе в музея и ще приключи с изложба-базар.

В навечерието на националния празник, на 29 февруари, от 18,00 часа в зрителната зала на Читалището ще гостува Театър „Българска армия“. Спектакълът „Уроци по български“ актьорският състав Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева-Нети, Арександър Дойнов, Георги Къркеланов, Евелин Костова, Стефка Янорова, Калин Иванов, Лара Златева, Веселин Анчев, Гергана Данданова, Луизабел Николова, Симеон Дамянов и гост-актьорите Иван Налбантов, Ясен Атанасов и Ели Колева ще пресъздадат със средствата на словесно-изпълнителското изкуство част от неувяхващите творби на поета Иван Вазов: „Паисий“, „Раковски“, „Защитата на Перущица“, „Отечество любезно“, „Левски“, „Българският език“ и др.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.