Now Reading:
Каварна се представи в голямо изложение за културен туризъм във В. Търново
Full Article 2 minutes read

Община Каварна се представя със свой щанд в Международното туристическо изложение Културен туризъм в изложбените зали „Рафаел Михайлов“ във  Велико Търново. Събитието, което се провежда от 20 до 23 април, откри кметът на старопрестолния град инж. д-р Даниел Панов.

Приветствие към участниците и присъстващите поднесе заместник министъра на Туризма проф. Мариела Модева. Официални гости при откриването на форума бяха кметът на Каварна Елена Балтаджиева, кметове на общини и представители на посолствата на Република Корея, Палестина, Румъния и др., част от тях с показни собствени щандове.

Интерес сред гостите на изложението предизвикаха разнообразните информационни и рекламни материали, които общината изложи на своя щанд. Чрез очила за виртуална реалност посетителите имаха възможност да визуализират и разгледат историческите обекти в общината. Традиционно и тази година Община Каварна се включи в Националният конкурс Read Travel (Чети и пътувай). Представянето й в две от категориите е с 3D виртуални очила и тридесет метров банер Стара Каварна.

Двадесет години гр. Велико Търново е домакин на специализираното изложение за културен туризъм. То се организира в партньорство с националните организации на туроператорите, хотелиерите, ресторантьорите в България и с подкрепата на Министерството на туризма. Участието на морската община Каварна и в тазгодишното международно изложение „ Културен туризъм“ намира своето място в Годишната програма за национална туристическа реклама.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.