Now Reading:
Хиляди празнуваха 50 години Албена с мюзикъл, огромна торта и пищна заря
Full Article 2 minutes read

Хиляди гости изпълниха зелените площи пред откритата сцена на Албена, за да посрещнат заедно с екипа на курортния комплекс – многобройни бивши и настоящи служители, 50-годишния юбилей на Перлата на българското Черноморие.

Прекрасен подарък за тях бе хитовият спектакъл на Софийската опера и балет Мюзикълът “Mamma Mia!”. В една от централните роли бе обичания певец Орлин Горанов.

От името на ръководството на “Албена” АД присъстващите бяха поздравени от председателя на Съвета на директорите Радосвет Радев. “Всеки празник е такъв и е още по-хубав, когато е споделен”, посочи той. И подчерта: “Албена успя! Албена ще бъде!”

Мюзикълът “Mamma Mia!” с вечните песни на АББА се поставя за първи път у нас и на български език. За чуждестранните гости на Албена имаше субтитри на английски език.

Съзвездие от обичани актьори и певци, представиха романтичната история на едно момиче, което търси истинския си баща.

Преди началото на спектакъла присъстващите имаха възможност да научат повече за историята на курорта и да се насладят на красиви кадри от неговото настояще.

Курорт, който е с плаж, който е по-широк от този на Копа Кабана, с пясък, за който френската и италианската Ривиери могат само да завиждат. Една от Перлите на Българското Черноморие. Там, където Добруджа среща Черно море. Място, което носи името на Йовковата героиня – магично, вдъхновяващо, като самата нея – Албена.

Обявен бе и победителят от играта “Албена на 50. Пожелай ни!” – Dobromir Dimitrov, който е написал цели 50 пожелания. “Според мен 50-годишният юбилей е най-важен, затова реших да Ви изненадам с 50 пожелания!”, пише той. А неговото 50-то пожелание е Нека вятъра те вее, нека слънце да те грее, и ще носиш радост от сърце, в следващите 50!” Той печели уикенд за двама в Албена.

За гостите бе разрязана огромна торта с юбилейното лого на Албена, разля се и много шампанско.

Празникът завърши със зрелищна заря.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.