Now Reading:
Фонтаните на площад “Демокрация” и в парка в Добрич стават „пеещи”
Full Article 2 minutes read

Фонтанът на площад „Демокрация“ вече, освен с художествено осветление, ще радва и с авторска музика на добрички композитори и изпълнители.

От 6 септември ще звучат подбрани изпълнения от различни жанрове, които не само ще допринесат за доброто настроение, но и ще ни отворят сетивата за непреходността на музиката, съобщават от общинската адмиистрация.

Първата седмица ще звучи авторска музика на добричкия композитор и диригент Милен Апостолов.  Следващата седмица от фонтана ще звучи фолклорна музика на ПФА „Добруджа“, а краят на месец септември ще бъде белязан с авторска фолклорна музика на Живко Желев от ансамбъла.

От Общината съобщават, че се предвижда за Деня на Добрич – 25 септември, музика да звучи и от фонтана в Градски парк „Свети Георги“.

Про Нюз Добрич припомня, че от есента на 2015 г. фонтанът на площад “Демокрация” има художествено осветление, като цветни прожектори осветяват водната струя. След тотална профилактика през 2017 г. фонтанът радва жителите на Добрич и гостите на града с 5 водни кръга, които се захранват от 5 помпи. За неговото нормално функциониране се използват 130 кубически метра вода.

Цветно художествено осветление има и фонтанът в езерото в градския парк пред комплекс „Лебед“, който бе пуснат след ремонта на градския парк.

Община Добрич кани гостите и жителите на града да станат част от музикалното вълшебство на фонтаните на площад „Демокрация“ и Градски парк „Свети Георги“.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.