Now Reading:
След класиката, фолклор ще озвучава фонтана в Добрич
Full Article 2 minutes read

Фонтанът на площад „Демокрация“ продължава да радва жителите и гостите на Добрич с музикален фон. През тази седмица звучат произведения на добричкия композитор и диригент Милен Апостолов. В професионалната си кариера, той участва в множество проекти както в България така и в чужбина. Влиза в селекцията на Форбс България  за влиятелни хора в сферата на изкуството, а негови композиции звучат на едни от най-престижните фестивали за съвременна музика. Има номинация за Икар 2019 за музика към театрален спектакъл, както и две награди за най-добра филмова музика в Лос Анджелис и Сейнт Луис. Участва, като лектор в множество събития а през 2017, заедно с неговия колега Иван Стайков основават първия независим камерен оркестър в България Independent Chamber Orchestra. През миналата седмица като музикален фон на Площад „Демокрация“ звучаха неговите композиции „Петте Елемента”, „Малка Класическа Увертюра”, „Pieces/Фрагменти”, „Игра за пиано”.

През тази седмица ще звучат песни и мелодии на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ по музика на Живко Желев. В Продължение на една седмица любимите на поколения изпълнители ще радват жителите и гостите на града с пъстра музикална палитра с уникално звучене.

Сред произведенията, които ще звучат, са „Музикална разходка”, „Дено, Дено”, „Пиеса за кавал и оркестър”, „Четири песни за хор и оркестър”, „Кальова мама”, „Добруджанска сюита” и др.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.