Now Reading:
Търси се послание, което да представя област Добрич
Full Article 2 minutes read

Областният управител припомня, че се търси послание, което да представя област Добрич в проекта „Пилон Рожен“

Авторът на най-доброто послание ще получи награда

Областният управител Здравко Здравков се обръща с апел към жителите на област Добрич да бъдат по-активни и направят своите предложения за послание, представящо област Добрич. Припомняме, че през декември 2022 г. Здравко Здравков обяви конкурс за послание, което да представи област Добрич в проект „Пилон Рожен“. Националната инициатива стартира в Деня на народните будители – 1 ноември, и е под патронажа на Президента на Републиката.

Целта е на емблематичните Роженски поляни да бъде издигнат пилон – най-високият в Европа, от който да се развее българския трибагреник. В подножието на пилона ще бъде изработена плоча като карта на България и всяка административна област ще има своето послание, което ще я представя. „Търсим най-доброто послание, което да представи житницата на България, каквато е област Добрич. В условията на Инициативата е посочено, че посланието трябва да съдържа до седем думи. До края на месец януари очакваме предложения от всеки, който желае да се включи. Предложенията могат да се подават както на електронните пощи на Областна администрация Добрич – governor@dobrich.government.bg, press@dobrich.government.bg, така и в Центъра за услуги в сградата на администрацията. Освен предложението за послание от до 7 думи, трябва да бъде посочено лице за контакт и телефон за връзка или електронен адрес“ – казва областният управител.

Петчленно жури ще разгледа предложенията и ще извърши подбор, като авторът на предложението, което ще бъде избрано да представя област Добрич, ще получи награда.

С подробности за самата инициатива, организаторите и партньорите й можете да се запознаете на следния линк https://pilon.rozhen.bg/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.