Now Reading:
Община Каварна се представи в най-големите туристически борси на Балканите
Full Article 2 minutes read

За поредна година община Каварна все участие в двете най-големи международни туристически борси на Балканите. В 39- ото издание на международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“ 2023 Община Каварна се представи с рекламен щанд, предоставен от министерството на туризма. Морската община демонстрира новости и компетентност, обмен на актуална информация за тенденциите в туризма в района, установяване на ползотворни контакти и изграждане на перспективни партньорства, съобщават от Община Каварна.

Общината взе участие и в международното туристическо изложение TTR (Румънски туристически панаир), което се проведе в Букурещ, Румъния. TTR е най-значимото събитие в Румъния за туризъм, като през 2023 година се проведе за 47-и път. Изложението бе отворено както за професионалисти, така и за масова публика и представи най-новите и интересни туристически предложения от страната и чужбина. Щандът на Община Каварна бе посетен от посланика на Република България в Румъния Радко Влайков и зам. министъра на туризма Мариела Модева. Българският щанд тази година бе наистина внушителен, като участваха над 30 представители на туристическия сектор и общинските администрации.

Изложенията се проведоха при засилен интерес от страна на посетителите и изложителите. Освен реклама на предлаганите туристически услуги, се проведоха и редица срещи и обучения за новите тенденции в туризма. Лектори на събитията бяха, както представители на централната власт, така и изявени представители на туристическия бранш.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.