Now Reading:
МТ води разговори за безплатни чадъри и шезлонги и през Лято 2021
Full Article 1 minutes read

Водят се разговори безплатни чадъри и шезлонги да има и през следващия летен сезон, съобщават от Министерството на туризма. „На работна среща с представители на концесионерите бе отчетено, че мярката е повишила посещаемостта на плажовете и те подкрепят идеята тази мярка да се запази и през Лято 2021“, заяви вицепремиерът и министър на туризъм Марияна Николова в предаването „Неделята на Нова“.

Тя посочи още, че концесионерите предлагат плажни принадлежности без такси, като в замяна те може да се възползват от намаляване на дължимите концесионни такси с до 50%. Николова увери, че това няма да се отрази на водоспасителните дейности по ивиците. С решение на правителството тази седмица плащанията по концесионни договори са понижени с близо 7,9 млн. лв., информира още вицепремиерът.

В Световният ден на туризма – 27 септември, министър Николова благодари и поздрави българите, че въпреки трудностите и пандемичната обстановка избраха да  почива у нас. Над 2,5 млн. сънародници са пътували в България от началото на годината, като за сравнение  чуждестранните туристи са около 1,1 млн. Близо 550 хил. са българите, които посетиха Черноморските курортите през летния сезон.

Input your search keywords and press Enter.