Now Reading:
МТ води разговори за безплатни чадъри и шезлонги и през Лято 2021
Full Article 1 minutes read

Водят се разговори безплатни чадъри и шезлонги да има и през следващия летен сезон, съобщават от Министерството на туризма. „На работна среща с представители на концесионерите бе отчетено, че мярката е повишила посещаемостта на плажовете и те подкрепят идеята тази мярка да се запази и през Лято 2021“, заяви вицепремиерът и министър на туризъм Марияна Николова в предаването „Неделята на Нова“.

Тя посочи още, че концесионерите предлагат плажни принадлежности без такси, като в замяна те може да се възползват от намаляване на дължимите концесионни такси с до 50%. Николова увери, че това няма да се отрази на водоспасителните дейности по ивиците. С решение на правителството тази седмица плащанията по концесионни договори са понижени с близо 7,9 млн. лв., информира още вицепремиерът.

В Световният ден на туризма – 27 септември, министър Николова благодари и поздрави българите, че въпреки трудностите и пандемичната обстановка избраха да  почива у нас. Над 2,5 млн. сънародници са пътували в България от началото на годината, като за сравнение  чуждестранните туристи са около 1,1 млн. Близо 550 хил. са българите, които посетиха Черноморските курортите през летния сезон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.