Now Reading:
25-ото издание на театралния фестивал в Каварна ще се проведе от 5 до 11 юни
Full Article 1 minutes read

Юбилейното XXV издание на Националния театрален фестивал на любителските театри ще се проведе в Каварна от 5 до 11 юни 2023 г., съобщават от Общината. Морският град ще бъде отново притегателен център за ценителите на театралното изкуство в седемте фестивални дни. На сцената на НЧ “Съгласие 1890“ ще се изявят любителски театрални колективи и читалищни театри без жанрово ограничение.

Желаещите да се включат в сценичния празник трябва да изпратят заявки до 25 април на адрес: гр. Каварна, ул. “Добротица“ №26, отдел „Туризъм и култура“ или на електронна поща kultura@kavarna.bg.

След провеждане на селекция, най-добрите театрални постановки ще бъдат включени в програмата на фестивала. Експертно жури ще определи носителите на наградите.

Културното събитие се провежда под патронажа на кмета на Община Каварна Елена Балтаджиева. Фестивалът има за цел да покаже неизчерпаемата жизненост и сила на изкуството, представено от любителските театрални състави, да обогати културното сътрудничество между театралните  формации и да утвърди духовното присъствие на театъра в българското културно наследство.

Снимка: Архив

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.