Now Reading:
Третата самостоятелна фотоизложба на Марияна Върбатона разказва „Истории в Двореца“
Full Article 2 minutes read

Третата самостоятелна фотоизложба на Марияна Върбатона разказва „Истории в Двореца“

„ИСТОРИИ в Двореца“ е третата самостоятелна фотоизложба на Марияна Върбанова. Тя представя репортажни снимки от събития, провели се последните 15 години (2008 – 2022 год.) в Балчик. В тях ще се докоснете до различни емоции и състояния на хората, ще разпознаете потомци на кралски фамилии, известни личности, необичайни за тях действия.

Някои от историите, започнали преди години, продължават и сега. Други се случват за часове. Независимо от продължителността им, всички те са част от историята на Двореца, на Балчик, на България.

Желанието на авторката е да покаже многообразието на културния живот в малък град като Балчик – изложби, концерти, фестивали, театрални постановки, конференции и други творчески процеси, които заслужават вниманието на публиката.

Марияна Върбанова е родена в Провадия, но повече от 30 години се вдъхновява от Балчик, където живее и работи. Тя е с дългогодишна практика като фотограф, вълнуват я природата и красивите и взаимоотношения с човека. Журналист в общински вестник „Балчик“ от 2008 година и кореспондент на фотографска агенция „Булфото“. Участва във фотопленери, сред които „Пролет в Разлог“ през 2009 г., където е отличена с първа награда.

Навръх 60-ия си рожден ден Марияна Върбанова ви кани да бъдете част от нейния празник и продължението на историите и – 11 април, 17,00 ч., галерия „Тихото гнездо“ – ДКИ КЦ „Двореца“ – Балчик.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.