Now Reading:
Германското издание WAZ с обширна статия за курорта Албена
Full Article 2 minutes read

Една от най-влиятелните немски медии – Die Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ), публикува обширна статия за курорта Албена, който е популярна дестинация за хиляди посетители от Германия. Статията е озаглавена „Почивка на българското Черноморие: Забавление докъдето стига погледът“.

В публикацията изданието посочва, че Албена е най-големият морски курорт в Европа. „Резервирайте вашата мечтана почивка сега: Изживейте една активна и релаксираща почивка на българското Черноморие в най-големия морски курорт в Европа Албена. Разнообразието от спортове, шесткилометровият пясъчен плаж и 200 хектара природен резерват Балтата гарантират игри, забавления и почивка за цялото семейство. Възползвайте се от разнообразието от оферти в Албена и се насладете на почивка без притеснение“, пише в статията.

„Албена предлага хотелска гама от пет категории и блести с хотели от две до пет звезди. Всеки, който търси активна и спортна почивка, ще намери най-добрите условия в Албена с над 50 различни спорта, включително тенис, футбол, хокей, гимнастика и пилатес, конна езда и водни спортове. Релаксът и забавлението за цялото семейство са гарантирани“, изтъква авторът.

Той описва, че ваканционно селище Албена е разположено на 6-километров пясъчен плаж на българското Черноморие, в непосредствена близост до природния резерват Балтата – зеления бял дроб на курортната зона. Въздухът в целия курорт е наситен с кислород над средното ниво и е освежаващ и чист. Околните хълмове гарантират постоянни температури между 23 и 29 градуса и 20 до 26 градуса температура на водата през лятото.

„Албена се гордее особено с факта, че всяка година морето и плажът са наградени със Син флаг за изключителна чистота“, се посочва в публикацията .

Акцентира се върху възможностите за уелнес почивка и се подчертава, че водата, която тече през района на Албена, е от три минерални извора и има лечебно действие.

„Трите хотела „Аква клуб“ са особено популярни сред семействата с деца. Оттук имате неограничен достъп до Aquamania Aquapark , водната страна на чудесата на ваканционното селище. Паркът е не само много популярен сред младежите, но и се нарежда на 8-мо място сред най-добрите водни атракции в Европа според TripAdvisor. Множество пързалки, басейни, както и Торнадо, дълга 191 метра водна пързалка, която вдига адреналина, и буйната река, по която криволичите през скалисти ждрела с гумена лодка, осигуряват истинска ваканционна радост“, казва немското издание.

Снимка от WAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.