Now Reading:
Нови атракции в курорта Албена – плаващ аквапарк и динозавърска изложба
Full Article 2 minutes read

Плаващ аквапарк в морето е най-новата атракция във ваканционно селище “Албена”. Разположен в акваторията срещу Beach Club Ganvié, той предлага 12 отделни зони, включващи трамплин, пързалки, батут, зони за катерене и скачане.

Съоръжението е подходящо за всички възрасти, като деца с височина под 120 см. трябва да бъдат с по-възрастен придружител. Желаещите да опитат новото преживяване преминават през кратък инструктаж и задължително се екипират със спасителни жилетки, като няма времево ограничение за престой. Билети могат да бъдат закупени на място, а работното време е от 9 до 19 часа, всеки ден.

Освен плаващ аквапарк, плажът на Албена предлага и редица други забавления, сред които наем на джет, кану каяк, стендъп пдъл, сърф, както и екстремно изживяване с парасейлинг и надуваеми плаващи фигури.  

Преди дни отвори врати Атракционната изложба „Живите динозаври и приказният свят на пеперудите“, която ще гостува във ваканционното селище до 15 септември. Дино паркът е разположен на площада пред Културно-информационния център и събира над 30 движещи се макета на праисторически животни в реални размери, включително 7-метров T-Rex, 4-метров спинозавър, динозавърски яйца и за първи път експонат от дълбините на океана – плесиозавър. 

Част от новата атракция в комплекса е и алпийски тролей, разположен между дърветата, чрез който посетителите могат да прелетят измежду експонатите. Има още мрежа за катерене, батути, гигантска прашка, както и макети на огромни гъби и пъстри пеперуди, населили света на динозаврите.

Инициативата се организира съвместно от ваканционния комплекс и Coco Agency, автор на много други изложби, представящи света на дивите животни. Билети могат да бъдат закупени на място.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.