Now Reading:
„Джаз на село“ в Камен бряг отново привлече ценителите на музикалния стил
Full Article 2 minutes read

И тази година село Камен бряг е домакин на фестивала „Джаз на село“. Любителите на бутиковия фестивал си дават среща за девети път в каварнеското село, като селекцията определи в събота и неделя, 29 и 30 юли, на сцената да се изявят утвърдени имена в бранша, както и млади джаз групи и изпълнители, които представят най-новото от света на джаза. Концертите са на открито в двора на кметството в село Камен бряг.

Фестивалните вечери бяха открити от саксофониста Милен Стойков, по-известен в музикалните среди като Майк Сакс, който изпълни едни от най- известните джаз стандарти. След впечатляващите импровизации на инструменталиста, младата певица Кристина Жечкова поднесе на публиката своето  красиво и нежно пеене и изпълнения, отличаващи се с изключителен музикален стил. На сцената излязоха и Del Padre, формация, която утвърждава музикалния си почерк като смесва фламенко ритми с български народни мотиви и джаз импровизации.

Втората вечер на фестивала беше посветена на Big Band Пловдив, които пренесоха публиката в друго измерение със своите вълнуващи адаптации на световни хитове. Феновете на джаза също имаха възможност да се насладят на красив джаз в изпълнение на музикалното трио Иван Гърбачев Трио.

Организацията на фестивала се осъществява със съдействието на Община Каварна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.