Now Reading:
Десетки добричлии се срещнаха с работодатели на трудова борса в сферата на туризма
Full Article 2 minutes read

Десетки добричлии се срещнаха с работодатели на трудова борса в сферата на туризма

Близо 25 работодатели от сферата на туризма по Българското Черноморие представиха фирмите си пред десетките желаещи да намерят професионална реализация в тази сфера в Добрич.

Специализираната трудова борса на Дирекция „Бюро по труда“ Добрич в Младежки център „Захари Стоянов“ бе открита от областния управител на област Добрич Йорданка Костадинова и директорът на Дирекция Бюро по труда Добрич Северина Славова.

Благодаря на Дирекция „Бюро по труда“ и на работодателите, че давате шанс на добруджанци, да се реализират на пазара на труда и участвате в процеса, който носи удовлетворение, както на бизнеса, така и на всеки един човек”, каза Йорданка Костадинова.

На откриването присъстваха и Павел Павлов – зам.-кмет „Стратегическо развитие и икономика“ в Община град Добрич, инж. Румяна Иванова – зам.-кмет „Хуманитарни дейности, европейски проекти, програми и икономическа политика“ в Община Добричка и Димитър Димитров – председател на регионалната секция на БХРА за Североизточна България. Участват и експерти от Военно окръжие Добрич и от Областния информационен център в Добрич.

Идеята на организираната трудова борса е безработните и работодателите да имат възможност да обменят координати, изисквания и очаквания. Екипът на Бюрото по труда съдейства на всички желаещи за по-лесен достъп до работодателите, както и с изготвяне на документи за кандидатстване на място.

Целта на служителите на Агенцията по заетостта е да бъдат максимално полезни на работодателите и търсещите работа лица.

В борсата участват и експерти от Областния информационен център. Те са на разположение за предоставяне на безплатна информация за възможностите за финансиране с европейски средства на проекти на бизнеса, както и за обучение и заетост на безработни и неактивни лица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.