Now Reading:
Според немско издание Албена и Болата са най-красивите плажове в България
Full Article 2 minutes read

Най-известното немско онлайн списание www.travelbook.de, специализирано в Света на туризма, публикува класация на най-страхотните плажове в България. Албена заема първото място. На второ място е друг плаж от област Добрич – Болата.  Тravelbook.d e част от групата на Bild

Всеки, който мисли за лятна почивка на плажа, вероятно ще се сети за страни като Испания или Италия. Но има и фантастични плажове по-на изток в Европа – включително в България. TRAVELBOOK ви запознава с 9 от най-красивите плажове в балканската държава, посочва изданието. То определя България като разнообразна и контрастираща страна.

За Албена пише, че е един от най-красивите и големи плажове в страната е плаж Албена. Намира се на около 30 километра северно от пристанищния град Варна. Плажът е кръстен на село Албена, което се намира на самия бряг. Лекият пясъчен плаж, който е дълъг около седем километра и широк над 100 метра, е много подходящ както за самостоятелно пътуване, така и за семейства. Можете не само да се пръскате в морето, но и да се насладите на различни други дейности като каране на джетове, обиколки с лодка и др. В непосредствена близост има и много ресторанти, барове и кафенета.

„Тюркоазено море, златист пясък и никакви хотели: това е плаж Болата. Това е по-скоро залив, отколкото класически дълъг плаж. Намира се между червеникави скали на нос Калиакра, в Североизточна България, почти на границата с Румъния. Ако искате да имате тишина и спокойствие сами или със семейството си, трябва да разгледате по-отблизо този плаж“, така немското издание описва плаж Болата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.