Now Reading:
Капсула на времето поставиха в Албена, отварят я през 2069 г.
Full Article 1 minutes read

Капсула на времето с послания към бъдещите поколения, която ще бъде отворена след  50 години, бе поставена в курорта Албена навръх неговия 50-годишен юбилей.

 В капсулата бе поставено късче от Албена – най-големи съкровища на курорта. В нея има частица от финия пясък, минерална вода, която се добива от три собствени източника, мед, собствено производство на Албена. Поставена бе USB памет със снимки и видеа от курорта от 2019 г., юбилейни значки от 50-ата годишнина и монета от 2 лева. В капсулата има и послание от изпълнителния директор на „Албена” АД Красимир Станев, а също и специално подготвен вестник, който събира спомени и визия за бъдещите поколения.

Капсулата бе поставена пред новооткритата многофункционална зала „Перуника хол” от министъра на туризма Николина Ангелкова и членовете на борда на директорите Маргита Тодорова, Красимир Станев, Иван Калинков, Пламен Димитров и Радосвет Радев.

Заветът е капсулата да бъде отворена след 50 години – на 100-годишнината на Албена – 24 август 2069 година.

Нека и след 50 години да се гордеем с нашата красива, зелена, чиста и модерна Албена, заявиха от ръководството на Перлата на българското Черноморие. Те се надяват мястото, където е поставена капсулата да стане желано и за снимки в Албена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.