Now Reading:
Звезден мач и много награди за вековния юбилей на футбола в Добрич
Full Article 2 minutes read

Над 80 футболни деятели бяха наградени днес за големите им заслуги към Футболния клуб „Добруджа“, а състезателите, излезли от школата, които са достигнали до мъжкия национален отбор на България, получиха златната значка на БФС, съобщават от общинската администрация .

По този начин вековният юбилей на Добруджа намери място в сърцата на всички, които милеят за родния футбол и подкрепят нашите футболисти. Празничната програма продължи с демонстративен футболен мач между отборите на Легендите на „Добруджа“ и „България“.

На Стадион „Дружба“ почитателите на негово величество „Футбола“ видяха на терена Диян Божилов, Румен Славов, Румен Стоянов и много други любимци на добричките фенове, а състава на бившите национали бяха представени от бронзовите медалисти от Световното първенство в САЩ Бончо Генчев, Даниел Боримиров и Златко Янков.

Преди това пред читатели, ветерани, гости и любители на спортната игра бе представена книгата „100 години футбол в Добрич”, посветена на вековния юбилей на футбола в град Добрич. Нейни автори са краеведът, журналист, публицист и спортен деятел Илия Кишишев и Петър Петров – главен редактор на Медийна група „Добруджа”. Книгата събира в повече от 200 страници историята на най-популярната игра още от формирането на спортното движение в града ни преди повече от 100 години. Тя съдържа богат снимков материал, пълна статистика за класиранията, съставите и най-интересните мачове през годините, както и много любопитни истории, спомени и лични фотоси на славни ветерани.
Отпечатването на история на местния футбол е финансирано от Община град Добрич.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.