Now Reading:
С куклена постановка зарадваха най-малките в Добрич преди “Нощта на театрите”
Full Article 2 minutes read

Държавният куклен театър “Дора Габе” в Добрич беше част от ежегодната Европейска кампания “Нощ на театрите”, чието мото през 2019-а е “Ти променяш играта. Играта променя теб”.

На 15 ноември, в навечерието на Нощта на театрите, актьорите от добричката трупа представиха куклената постановка “Вълкът и седемте козлета”, за най-малките почитатели на приказния свят на театралното изкуство. Пиесата е на Теодора Попова – Лазарова, режисьор е Даниела Христова. Сценографията е дело на Наталия Гочева, а музиката е написана от Владимир Джамбазов, с участието на актьорите – Теодора Желева, Росен Радев и Валентин Иванов.

Посещението за 10 от участниците от групите от детските градини, включили се в здравната инициатива на dm – “Веселите зъбки”, организирано в партньорство с “Нощ на театрите”, беше подарък, съобщиха организаторите на кампанията “Веселите зъбки 2019”

Повече от 1000 деца от цялата страна имаха възможност да гледат безплатно куклен театър преди Нощта на театрите по време на тазгодишното ѝ издание. Акцията за най-малките, която е част от социалната кампания на dm Bulgaria – “Веселите зъбки“, се провежда за втора година и се осъществи в партньорство с европейската инициатива. 10 детски градини от София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Добрич, Русе, Благоевград и Стара Загора имаха удоволствието да се докоснат до театралното изкуство, броени часове преди официалния старт на седмото издание на Нощ на театрите.

Повече от 170 представления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни събития, дискусии, изложби, “отворени врати”,  театрални пътешествия и срещи зад кулисите, NT Live, импро театър, концерти, ателиета, фокуси, поетични рецитали, младежко творчество, изключително богата детска програма в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград, Велико Търново, Сливен, Габрово, Симитли, Добрич, Плевен, Кърджали, Смолян, Перник и Шумен предложи седмото издание на Нощ на театрите.

Мотото и послание – „Ти променяш играта. Играта променя теб“, е вдъхновено от взаимната промяна, която се случва на зрителите и на изкуството. Над 1500 творци от различни театрални стилове станаха част от европейската платформа в България и представиха своите продукции в над 90 локации в 18 града. Форматът на Нощ на театрите няма аналог в България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.