Now Reading:
Причудливи пейки превръщат в арт пространство бреговете край Шабла
Full Article 2 minutes read

Нова придобивка допълва и придава художествена стойност на еко маршрутите в района на община Шабла, съобщават от Зеления образователен център.

Десетте художествени пластики са живописно експонирани, като осем от тях са разположени по еко пътеката Тюленовски скални феномени, а останалите са на територията на къмпинг „Космос“ край село Дуранкулак.

Те са част от дейностите, които изпълняваме в рамките на проект „Общи ресурси и инициативи, посветени на околната среда“, осъществяван с финансовата подкрепа на Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България 2014-2020 г.“, съобщи за Про Нюз Добрич мениджърът в центъра Галя Атанасова.

Пейките са изработени от “Хедон Консулт” ЕООД. Те са предназначени за туристическо анимиране на туристически маршрути в района на община Шабла.

Партньорите по проекта са 4: община Шабла и община Берковица от българска страна и румънска страна – община Банеаса и община Аджиджа, като община Банеаса е водещ партньор по проекта. Максималната безвъзмездна финансова помощ, която е одобрена по проекта е в размер на 506 313,73 евро. Общият размер на бюджета на община Шабла е 80 275,03 евро. Съфинансирането от страна на община Шабла като партньор е в размер на 2% от общия й бюджет по проекта или 1 606,30 евро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.