Now Reading:
С грандиозен концерт „Фамилия Охридски” в Добрич отбеляза 40-годишен юбилей
Full Article 3 minutes read

С юбилеен концерт СУ „Св. Климент Охридски” в Добрич отбеляза своя патронен празник и 40-годишнината. Сцената на концертна зала „Добрич” изпълниха с много красота и талант учители, родители и възпитаници на Училището по изкуствата.

„СУ „Св. Кл. Охридски” е свят от звуци, багри, движения. Свят, който пази традициите и търси новото. Свят, съхранил толкова много трепети и вълнения, болки и радости, надежди и сбъднати мечти, стремежи и постигнати успехи, на хилядите деца, на стотиците преподаватели, свързали живота си с него”, посочи преподавателят в училището Милена Пеева, която бе един от водещите на вечерта.

Тя напомни, че през 2019 г. се навършват 40 години от оня ден, в който започна да се пише историята на училището. Години, в които СУ „Св. Кл. Охридски” се превърна в един от символите на град Добрич.

В концерта се включиха много от формациите на Училището по изкуства, сред които Мажоретния състав, трио „Амор”, учениците от класа по поп и джаз пеене, Мари Ганчева и нейния баща е бивш възпитаник, преподаватели по гайда, Виктория Николаева и майка й – народната певица Ивелина Колева, която също е част от „Фамилия Охридски“, ученици от класа по гайда, училищната хип хоп формация и много други.

На празничната сцена излязоха бивши възпитаници на училището като Гергана Коева, формацията “New 5”, която стигна до второ място на конкурса Евровизия в България, с участието на вокалистката на Deep Zone Project Ева-Мария, Както и ученици от първия випуск на музикалните паралелки в училището, а също и Хорът на майките и татковците.

Изненада на вечерта бе певецът Дамян Попов, който пристигна в родния Добрич специално за концерта. „Моята музикална приказка е факт, благодарение на „Фамилия Охридски”, каза изпълнителят, който подготвя своя втори албум.

Отдадено бе признание и почит на фамилия Капитанови, оставила своя отпечатък върху развитието на училището с поклон към Драгомир Капитанов, който вече не е сред нас. Аплодисментите на публиката спечелиха с изпълненията си „Капитанов брас бенд“, ръководен от синовете му Борислав и Атанас Капитанови. Във формацията участваха бивши и настоящи ученици, преподаватели, както и много специални гости, сред които доц.д-р Цанимир Байчев – преподавател в Шуменския университет.

Концертът освен юбилеен имаше и благотворителен характер, а набраните средства ще са за доизграждане на спортните площадки в двора на училището, за да се чувстват децата още по-комфортно.
От Фамилия Охридски обещаха още един мащабен юбилеен концерт през май, най-вероятно на сцената на Летния театър, за да посрещне всички желаещи да съпреживеят празника на Училището по изкуствата в Добрич.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.