Now Reading:
Кр. Станев: И работниците от първа линия в туризма да се считат за застрашена група
Full Article 2 minutes read

Помощта 60/40 е дала възможност на работа да останат 180 души.

„За 2021 година ще настояваме българското правителство да включи работниците от първа линия в туризма – всички, които работят с гостите директно, като застрашена професионална група, така както лекарите, медицинските сестри и санитарките в болниците. Не трябва да се изключва групата от сервитьори, администратори, шофьори, камериерки, екскурзоводи, които работят на първа линия“. Това заяви изпълнителният директор на „Албена“ АД Красимир Станев по време на днешното Общо събрание на акционерите на дружеството.

Мярката 60/40, която прие правителството, е била изключително полезна за ваканционно селище „Албена“. „До края на годината ние ще получим помощ от държавата в рамките на 4 милиона лева. Това е много сериозна помощ, бих казал решителна“, добави Станев.

Той посочи, че ако не е била тази мярка ваканционният комплекс е щял да работи не с половината, а само с 25% от капацитета си. През това време персоналът е бил максимално мобилизиран. Станев благодари на хората, работили в курорта и изнесли основната борба.

Помощта 60/40 е дала възможност на работа да останат 180 души. Без подкрепа от държавата курортът е щял да остане с 15-20 души. Това е бил максимумът през дългите пролетни месеци.

„Аз съм много доволен от решението на правителството, от подкрепата на Българска стопанска камара, на браншовите организации. И особено на КНСБ, които бяха много активни при отстояването на тези мерки“, заяви Станев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.