Now Reading:
Кои са хотелите в област Добрич, отличени за 2022 година от БХРА?
Full Article 4 minutes read

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) връчи за 27-и път своите годишни награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта. От 1996 година насам Асоциацията избира носители на най-престижните и дългогодишни отличия в туризма, които са част от най-успешното предприемачество.

Най-добър петзвезден морски luxury СПА хотел на 2022 г. e балнео хотел Терма Палас в Кранево. Петзвездният бутиков балнеохотел Терма Палас е част от комплекс Терма Вилидж, намиращ се на брега на морето в балчишкото село Кранево. В балнеохотела се осъществява иновативна специализирана извънболнична медицинска помощ по физикална и рехабилитационна медицина, а минералната вода, която идва от дълбочина 700 метра, има много ясно изразени лечебни свойства. Балнеохотелът е разположен в тиха и спокойна паркова зона, заобиколен е от зеленината на резерват „Балтата“, а всичките стаи са с изглед към морето. Обектът е с общ размер на инвестицията над 15 милиона лева и осигурява над 100 работни места. Комплексът е вземал участие в различни програми на Европейския съюз за заетост и социални иновации.

Най-добър петзвезден морски балнеохотел със спортен комплекс на 2022 г. е хотел Еко Терма Вилидж в Кранево. Петзвездният хотел Еко Терма Вилидж също е част от комплекс Терма Вилидж в Кранево. Обектът е с общ размер на инвестицията над 50 милиона лева и осигурява над 150 работни места. Най-голямата гордост на комплекс Терма Вилидж е ледената пързалка “Black Sea Ice Arena”. Покритието на пързалката е с естествен лед, който е предназначен за професионални тренировки и турнири по зимни спортове. Освен това комплексът разполага със спортна база, на която може да се практикува около 30 вида спортове и дава прекрасна възможност за развитие на българските спортни федерации. През 2019 година комплексът е бил домакин на Европейското първенство по плажен тенис. Спазва високия стандарт на екологични норми, като плажът прилежащ към комплекса притежава престижния знак за чистота и безопасност на ивиците и водата “Син флаг”. Комплексът участва в проект „Солидарност“ реализиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” в подкрепа на разселени лица от Украйна.

Най-добър петзвезден концептен ultra all inclusive хотел на 2022 г. е хотел Амелия в курорта Албена. Първият тематичен хотел в Албена е посветен на първата жена-летец, прекосила Атлантика – Амелия Еърхарт. Разположен на главната пешеходна улица и на по-малко от 100 м от плажа, заедно с вътрешната връзка с доказалия качество си хотел Maritim Paradise Blue, хотел Амелия предоставя на своите гости достъп до безброй начини за забавление, както и възможност за тиха и спокойна почивка. Влизайки в тематичния за авиацията лоби бар и рецепция, продължавайки в някоя от 141-те стаи и апартаменти, обзаведени с дизайнерски решения, наподобяващи самолетна обстановка, преминавайки през уникалния по стил основен ресторант и завършвайки на покрива, всеки, който посети хотела, няма как да остане безразличен към него. Хотелът предлага широк избор от формули за изхраване – от нощувка със закуска до Ultra All Inclusive. Ексклузивен достъп до плувен басейн на покрива и бар Club 99 (25 места) имат гостите на Екзекютив стаи на 7 и 8 етаж. Всички гости на хотел Амелия имат безплатен достъп до The Senses Spa& Wellness в хотел Maritim Paridise Blue – финландска сауна, парна баня, фитнес зала и вътрешен басейн.

Изпълнителният директор на Албена АД Красимир Станев – член на УС на БХРА, също бе отличен при връчването на годишните награди. Той получи Грамота „За изключителен принос към българския туризъм и по случай 70-годишния му юбилей”.

Хотел Каса ди Фиоре Медикал и СПА 5* в с. Кранево е обявен за „Най-добър петзвезден морски балнеолечебен / медикъл  СПА / хотел на 2022 г. Хотелът е модерно обзаведен с фамозна атмосфера, смарт хотел, обединяващ комфорта и модерния дизайн, изискана градина, минерални басейни, частен плаж, разнообразна и здравословна храна от висококачествени и екологично чисти продукти от собствени ферми. В спа центъра има вътрешен и външен басейн с минерална вода, фитнес зала и салон за красота и се извършват естетични процедури. Разположен е на самия бряг на китното курортно селище Кранево, комбиниращ иновативни технологии, индивидуално отношение към всеки гост, уют и вкусна домашно приготвена храна, лимитирани спа процедури и приветлив и отзивчив персонал, създаващ уникално преживяване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.