Now Reading:
Музика за всеки вкус на концерта по повод 152 години НЧ „Й. Йовков” в Добрич
Full Article 2 minutes read

С пъстър концерт, в който ще бъде представена музика за всеки вкус, ще отбележи днес Народно читалище „Йордан Йовков-1870” 152 години от създаването си. Проявата ще е от 17.30 часа в зала „Зорница” на културната институция. В концерта ще участват различни школи и състави на читалището.

Музикалната школа ще бъде представена от класовете „Китара”, „Кавал” и „Акордеон”. Младите китаристи с ръководител Красимир Димитров ще изпълнят “I Feel like I`m Drowning”, “Shape of my heart” и на “На случайна гара”. Възпитаниците на Мариан Тодоров /”Кавал”/ и Деян Дженков /”Акордеон”/ ще зарадват публиката с „Ганкино хоро”. Акордеонният състав при читалището, ръководен също от Деян Дженков, ще изпълни “Валс”, “Happy Day” и “Милева ръченица”. Школа “Гайда и народни инструменти” ще се представи с “Бресташка тропанка”, “Сборенка”, “Чепеларско право хоро” и “Копаница”.

На сцената ще излезе и Вокално-инструментална група за патриотични песни “Армеец” в инструментален съпровод на трио “ВалДеМас” с ръководител Валентин Георгиев. Тя ще зарадва почитателите си с “Ликът”, “Песен за българката” и “Момиче, малък дяволо”. Много емоции ще предизвика Вокално-инструментална група “ВалДеМас”, която ще изпълни “Осъдени души”, “Бокерини”, “Танго Компарсита”, “Марина”, “Феличета” и “Ламбада”.

В концерта ще има и танци, представени от Детска танцова школа “Хорце” с ръководители Гергана Стоянова и Павлина Василева. Талантливите деца ще изпълнят “Варненски танц”, “Пирински танц”, “Добруджанска тройка” и “Чапраз”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.