Now Reading:
Маратонът на четенето ще се състои в Добрич на 21 април
Full Article 2 minutes read

Регионална библиотека „Дора Габе“ се включва в XVIII Маратон на четенето, по повод 23 април – Световен ден на книгата и авторското право. Тази година библиотеката посвещава събитието на Дора Габе, отбелязвайки 135 години от рождението на писателката, съобщиха от културната институция.

Събитието е кулминация на Националната кампания „Походът на книгите“ 2-23 април, организирана от Българската библиотечно-информационна асоциация, в партньорство с Асоциация „Българска книга“. През този период библиотеката организира разнообразни прояви за насърчаване на четенето – срещи с писатели, беседи, колективни четения, образователни игри, информационни дни, конкурси, изложби, творчески работилници и др.

От РБ „Дора Габе“ канят всички приятели на книгата на 21 април да участват в Маратона на четенето. Стартът е в 10.00 ч. с връчване на традиционните годишни награди на библиотеката за 2022 г. – „Читател на годината”, „Най-четящ клас”, „Най-активен партньор”, „Най-четящо семейство“, Грамота за Добрия пример и награждаване на победителите в Националния онлайн конкурс „Творческият свят на Дора Габе в рисунки“.

В 10.20 ч., Маратона ще открие Петя Петрова, писател и издател от Добрич.

През целия ден, от 10.30 – до 16.00 ч. в щафетното четене ще се включат ученици от СУ „Димитър Талев“, ОУ „Христо Ботев“, СУ „Климент Охридски“, ЧОУ „Мария Монтесори“, СУ „Л. Каравелов“, преподаватели, читатели, граждани.

Празникът на четящите хора ще завърши с Пролетен концерт на Школа по пеене VoiceRoom Nelly Gregory с педагог Мария-Габриела Русева, с начален час 17.30 ч.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.